Команда учнів гімназії здобула третє місце на Всеукраїнському турнірі юних журналістів

Команда гімназистів взяла участь у ХІІ Всеукраїнському турнірі юних журналістів. Цього року змагання зібрали 16 команд із Харківської, Донецької, Волинської, Житомирської, Черкаської, Львівської, Луганської та Сумської областей. Черкаську команду представляли учениці 9-Б класу гімназії Вікторія Гринчук, Катерина Гудзенко, Юлія Шмиголь та учениця 9-А класу Марія Романовська. Дівчата здобули «бронзову» нагороду турніру.
Протягом чотирьох днів учасники в чвертьфінальних, півфінальних, а потім і фінальних іграх демонстрували свою обізнаність у питаннях журналістики, доводили один одному, як краще писати «сторітеллінг», де найкорисніше використовувати комедійну журналістику, чи варто «писати серцем», аналізували інфографіку та пропаганду, створювали телесюжети та наводили безліч прикладів зі ЗМІ. Учасники ж творчого конкурсу турніру побували в банку та на цегельному заводі, а потім готували звіти, есе та репортажі.
«Мені цікаво спостерігати, що багато колишніх учасників турніру на сьогодні вже у серйозній практичній журналістиці, – зазначив голова журі, заслужений журналіст України Олександр Бутко. – Турнір – це трамплін для всіх учасників, які мають на меті стати справжніми журналістами».