Науковий пікнік від ЧДТУ провели в гімназії

Вперше в Черкасах відбулася виїзна презентація університету на території гімназії. Черкаський державний технологічний університет організував науковий пікнік, аби познайомити учнів зі своїми факультетами, кафедрами, продемонструвати переваги та можливості для навчання. В рамках заходу гімназія № 9 та ЧДТУ уклали угоду про співпрацю.

«Сподіваюся, що цей захід стане вдалою спробою об’єднати зусилля двох потужних освітянських колективів Черкас, – зазначає директор гімназії Ірина Топчій. – Ця зустріч стане початком плідної співпраці вчителів і викладачів, учнів і студентів. Своєрідний науковий пікнік дозволяє не просто послухати про навчання в виші, але й побачити в дії, як і чому навчаються в університеті».

В.о. ректора ЧДТУ, професор Сергій Назаренко зауважив, що виїзна презентація дозволить поспілкуватися учням зі студентами, дізнатися про деталі навчання та після завершення школи віддати своє майбутнє в руки викладацького складу Черкаського державного технологічного університету.

Відвідали наукове свято і секретар міської ради Олександр Радуцький та депутат міської ради Ігор Кривошеєв.

«Це вперше в історії міста університет завітав в гості до школи, презентує себе, щоб учні мали більше можливостей обрати для себе виш та напрямок навчання», – зазначив Олександр Радуцький.