Кращих кадетів та відмінників захисту Вітчизни відзначили в гімназії

В гімназії підбили підсумки першого семестру та визначили тринадцятьох кадетів, які достойні відзнаки «Кращий кадет» – за гарне навчання, зовнішній вигляд, зразкову поведінку та виконання кадетських обов’язків. Під час урочистого шикування кадети отримали свої нагороди. Голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко відзначив двох учнів-одинадцятикласників Миколу Блиндаря та Івана Попільнуху нагородою «Відмінник захисту Вітчизни» за краще вивчення цього навчального предмету.

«В дев’ятій гімназії виховують достойне патріотичне покоління захисників нашої держави, – зазначив губернатор Юрій Ткаченко. – Це особливо важливо, коли Україна бореться з агресором, а військові захищають нашу землю. Нагороди, які ви сьогодні отримуєте, продемонструють нашим воїнам, що і серед молодшого покоління є справжні захисники Вітчизни».

Гімназійну нагороду знак «Кращий кадет» виготовили за спеціальним замовленням навчального закладу. Цю відзнаку вручають кадетам вже вдруге за підсумками навчального періоду.

«Дітям подобається, коли їх відзначають, і вони з гордістю носять знак «Кращий кадет»,  – розповідає директор гімназії Ірина Топчій. – Важливо, щоб в учнів був стимул ставати ще кращими. Хочемо, щоб кадети були кращими не лише в військово-патріотичних справах, але й в навчанні».

Депутат Черкаської міської ради Ігор Кривошеєв, який також був присутній на заході, наголосив, що міська влада прагне, щоб такі класи були в усіх школах, адже саме в них діти найбільш дисципліновані.