Меню їдальні гімназії
Меню на групу продовженого дня на 2025 рік:
Перелік страв вільного продажу на 2025 рік:
Перелік буфетної продукції на 2025 рік:
Із 1 січня 2022 року всі заклади загальної середньої освіти перейшли на оновлене шкільне меню.
Новими нормами обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, а також соків. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування.
Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.
Пропонуємо для ознайомлення примірне чотиритижневе меню, відповідно до якого харчуватимуться учні гімназії: