Дізнатися нове, потримати зброю, примірити бронежилет: гімназисти долучилися до зустрічі з військовими

Цікавий і корисний захід на актуальні нині теми відбувся в гімназії. Це була перша зустріч в межах нового проєкту, ініційованого черкаським військовослужбовцем Олексієм Святенком для старшокласників міста. Його мета – познайомити молодь із різними напрямами, про які варто знати в умовах війни, які стануть у пригоді й у буденний час. Йдеться про питання надання першої медичної допомоги, варіанти екіпірування захисників, різновиди зброї тощо.

Учасниками зустрічі стали учні всіх дев’ятих класів навчального закладу. Поспілкуватися до них завітали представник департаменту освіти та гуманітарної політики Віталій Козир та військовослужбовці Євгеній Драгомирецький, Ольга Скрипник та Володимир Клименко.

Віталій Козир розповів про медичний напрям, зокрема призначення військової аптечки, як нею користуватися, що входить до її складу. Також докладно пояснив про алгоритм MARCH, за допомогою яких препаратів та засобів який вид медичної допомоги надати тощо.

Військовослужбовці презентували військову екіпіровку та розповіли про особливості сучасної літньої та зимової військової форми, взуття, шоломів, зазначили, яке призначення розгрузок та як їх правильно одягати й формувати. Також представили захисну амуніцію – різні види бронежилетів.

Олексій Святенко презентував експонати з музею: різноманітні види зброї, шолом, бронежилет від побратимів. Кожна ця річ зі своєю історією, якими й поділився військовий.

Гімназисти мали змогу не лише дізнатися чимало нової інформації, почути про всі ці види зброї, екіпірування тощо, але й взяти до рук, відчути вагу, примірити, уважно роздивитися.

Як зазначає Олексій Святенко, такі зустрічі  стануть традиційними, їх можна проводити як частину уроків захисту України. Адже ця інформація зараз важлива для молоді.