Команда-учасник «Zero Waste School» реалізуватиме проєкт зі збору та утилізації захисних масок та рукавичок

Команда гімназії, яка бере участь у всеукраїнському проєкті «Zero Waste School», вже пройшла низку тренінгів від організаторів. На черзі – створення та реалізація власного екологічного проєкту. Учасники обрали актуальний на сьогодні напрямок – «Збір та утилізація захисних масок та рукавичок». Учні 10 класу Маріанна Убоженко, Максим Орел, вчитель Олена Заболоцька та директор Ірина Топчій вже презентували канву своїх напрацювань іншим учасникам з різних куточків України. На черзі – втілення проєкту в життя.

«В умовах пандемії кожен черкащанин змушений щодня використовувати маску та рукавички, аби захистити себе. Використання цього товару збільшилося в сотні разів, адже за день одна людина неодноразово одягає маску та рукавички, а потім просто викидає у смітник. Правила ж збору цих захисних елементів інші. Маску та рукавчики необхідно збирати в окремі контейнери, а потім утилізувати», – відзначає вчитель Олена Заболоцька.

Учасники команди навчатимуть жителів Черкас, як правильно збирати маски та рукавички, готуватимуть тематичні листівки та оголошення для громади, встановлять спеціальні контейнери для збору, домовляться із спеціалізованим підприємством про утилізацію цих відходів. Також у планах – співпраця із представниками влади, депутатами, пошук спонсорів тощо.

зображення_viber_2020-06-09_13-49-59

зображення_viber_2020-06-09_13-47-42

зображення_viber_2020-06-09_13-48-49