Ульяна Якимчук: «Ці три тижні пройшли надзвичайно швидко, проте за цей час я дізналася безліч усього нового»

Ульяна Якимчук, учениця 8-Г класу, стажувалася в департаменті охорони здоров’я:

«Обрала саме цей департамент, тому що із самого дитинства мріяла стати лікарем.

Здобула неймовірний досвід, відвідавши департамент охорони здоров’я, КНП «Четвертий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», Черкаську міську реабілітаційно-оздоровчу поліклініку «Астра», КНП «Другий черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини».

Ці три тижні пройшли надзвичайно швидко, проте за цей час я дізналася безліч усього нового. Усі знання, здобуті на стажуванні, були для мене новими.

Практичних завдань ми не виконували, тільки спілкувалися з різними лікарями та перебували на прийомі в деяких із них.

Найбільше сподобався візит до реабілітаційного центру «Астра», там було безліч цікавого обладнання. Правду кажучи, ставлення пацієнтів до нас було не надто позитивним. Водночас медперсонал бачив у нас майбутнє – той вогонь, що горів у наших очах.

Від стажування я не очікувала чогось конкретного, тому що до останнього не розуміла, на що підписалась, але після відвідування першого медичного закладу була в захваті.

Завдяки стажуванню я ще раз впевнилася, що лікар – це надзвичайно складна професія, тому я буду докладати максимум зусиль, аби стати хорошим лікарем. Ця професія є незамінною, тому завжди залишатиметься актуальною. Також, аби бути лікарем, треба справді старанно вчитися. Органи самоврядування в професійному плані мене не цікавлять, я таки планую обрати професію лікаря, а саме кардіохірурга. До речі, щоразу, коли я це казала, то у відповідь отримувала здивовані погляди та слова, що це надзвичайно складно – фізично та психологічно, і від однієї мене буде залежати все.

У гімназії я б запропонувала кожному більше спілкуватися з психологом, адже психологічне здоров’я дуже важливе. Водночас хтось вважає, що відвідати психолога соромно, а хтось просто не має можливості. Ще можна запровадити такі практичні заняття, як надавати першу медичну допомогу при втраті свідомості, пораненнях та інше. Як на мене, це дуже корисно. Коли я була у 2-й поліклініці, то так трапилось, що втратила свідомість, але хірург, у якого ми тоді були, зреагував неймовірно швидко.

Також мені дуже хотілося б долучитися до стажування наступного року. Думаю, це буде організовано ще краще, ніж цьогоріч».

#гімназисти_стажери