Учні 9-С спортивного класу стали учасниками лекції «ECOlympic» до Всесвітнього дня води

22 березня весь світ відзначає День водних ресурсів, або World Water Day, який запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році. У День води в різних країнах проводяться заходи, присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів.
У гімназії організували лекцію на тему відзначення Дня водних ресурсів та їхнього захисту провели. Ініціювало такий захід обласне відділення Національного олімпійського комітету України спільно із Регіональним офісом водних ресурсів в Черкаській області. Цей захід відбувся за напрямком «ECOlympic» в межах Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та молоді #OlympicLab.
Лектором виступила заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів в Черкаській області Жанна Куліш. Слухачами стали учні 9-С спортивного класу гімназії.
Жанна Куліш привернула увагу гімназистів до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання, нагадала про значення і важливість води.
«Вода є нашим найдорожчим ресурсом, що потребує відповідального та раціонального використання, адже кліматичні зміни у водній сфері вже незворотні. На сьогодні існує реальна проблема із засушеними водоймами, пониженим рівнем води у річках. Від кожного з нас залежить, як у подальшому розвиватимуться ці зміни», – відзначила Жанна Куліш.
Учні також переглянули відеоролик, відзнятий до Дня водних ресурсів. Гімназисти змогли більше дізнатися про водойми України, про водні запаси світу, про важливість водних ресурсів для життя тощо. Почули й про прості кроки, які може зробити кожен, аби захистити водні ресурси. Учасники відзначили, що ця тема цікава та актуальна, і вони дізналися чимало нової інформації.
Від відділення НОК України в Черкаській області гімназисти отримали олімпійські подарунки за активну участь у заході.