Випускниця кадетського фізмат класу гімназії Марія Романовська навчається у військовому інституті на спеціальності із кіберзахисту

Марія Романовська закінчила гімназію в 2018 році, де навчалася в кадетському класі фізико-математичного профілю. Нині вона – курсант третього курсу зі званням солдат Військового інституту телекомунікації та інформатизації імені Героїв Крут в Києві. Марія навчається на відмінно на факультеті бойового застосування систем та засобів зв’язку на спеціальності кіберзахист.
Дівчина закінчила гімназію із середнім балом ЗНО – 191, тож мала широкий вибір вищого навчального закладу, проте вирішила обрати військовий напрямок. Зараз у виші їй допомагає як знання математики та фізики, які поглиблено вивчала в гімназії, так і кадетська дисципліна.
«Коли ми перед початком навчання проходили курс молодого бійця, де навчали стройової, поводженню зі зброєю тощо, то я вже усе це знала. Також абсолютно без проблем звикла до щоденного носіння форми та військової дисципліни. Навчання в гімназії мені дало дуже гарну базу для подальшого розвитку. Навчатися мені зараз досить легко, тож є відмінницею, минулого року отримувала й іменну стипендію за гарні результати», – розповідає Марія Романовська.
За словами випускниці, навчатися у військовому інституті також дуже зручно, адже курсанти отримують повне забезпечення: проживання, харчування, форма тощо.
Марія завершить навчання в інституті в званні лейтенанта і після випуску повинна буде відпрацювати 5 років у військовій структурі. Вона готова до служби і не жалкує, що обрала такий напрямок.