Майже 150 гімназистів-геймерів упродовж 8 годин змагалися на кіберчемпіонаті SPG-2020

Вперше в гімназії відбулася масштабна битва гравців комп’ютерних ігор – чемпіонат SPG-2020. Майже півтори сотні охочих зареєструвалися та взяли участь. Понад 8 годин тривали бої та віртуальні протистояння.
Геймери 5-11 класів визначали кращих із 5 популярних ігор: Counter Strike Global Offensive, Minecraft UHC, Nead For Speed: Underground, Козаки: знову війна та Dota 2. 18 команд прагнули взяти участь у змаганнях Counter-Strike, 6 команд – у грі Minecraft, 2 команди – Dota 2. 5 учасників зареєструвалися на індивідуальну гру Nead For Speed та 4 учасники – на Козаки: знову війна.
Найбільш популярною виявилася гра Counter Strike Global Offensive.
Переможцями Першого чемпіонату гімназії в грі Counter Strike Global Offensive стала команда Chopchopers, у складі командир – Ковальчук Євгеній, Андреєв Максим, Дятленко Максим, Трегуб Андрій, Акімов Артем. 2 місце посіла команда «Геліос»: командир Безгуба Владислав, Сакун Дмитро, Щербаков Владислав, Шевченко Василь, Віталій Мрян.
У грі Minecraft 1 місце виборола збірна дівчат Wish Girl.
У грі Козаки: знову війна перемогу здобув Артем Прилепський, учень 9-А класу.
Переможців нагородили павербанками, навушниками та грамотами.
«Сьогодні проведення таких чемпіонатів на часі. Кіберспорт вже прирівнюють до спорту, тому цей напрямок актуальний і потрібний. Такі ігри розвивають в дітей стратегічне мислення, швидкість реакції, покращують координацію рук, формують в гравців командний дух та наполегливість. Ми прагнемо донести, що комп’ютерні ігри – це корисно, але коли відбуваються контрольовано і в певних межах. Висловлюю вдячність адміністрації гімназії за можливість провести такі змагання та учням, котрі взяли участь у чемпіонаті та тим, хто допоміг з процесом організації», – відзначає учитель гімназії, організатор чемпіонату Борис Ховряк.
Такий кіберчемпіонат планують зробити традиційним, розвивати його, залучати ще більше учасників.