Учень 11-Г класу Михайло Піддубний: «Революція – локомотив прогресу»

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це свято відзначається на честь початку двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Гідності у 2013 році.

Учень 11-Г класу Михайло Піддубний висловив своє ставлення до революції як локомотиву прогресу:

«Революція гідності займає особливе місце поміж інших історичних подій. Деякі її засуджують, деякі навпаки – возвеличують, але в одному питанні всі солідарні: це найважливіша подія історії незалежної України після розпаду СРСР.
Революція гідності відродила старе гасло М. Хвильового «Геть від Москви». Ці події символізували прагнення українського народу до незалежності, століттями він боровся за неї: Богдан Хмельницький, Мазепа, доба української революції і Крути, УПА, дисиденти, революція на граніті і, нарешті, незалежність. Отримавши її, український народ її вже не відпустить.
Сама ідея Революції, беззаперечно, необхідна для України, але навіть на такому сокральному, святому ділі, як Революція гідності, знайдуться безпринципні люди, які, наплювавши на трупи полеглих українців, будуть використовувати її задля піару. Революції в історії приводять до радикалізації влади, до кардинальних змін: жовтнева революція, велика французька революція, але в випадку з Україною цього не сталося. Саме через відсутність прагнення до радикальних змін в уряді, Україна зараз не розвивається, а лише деградує. Суцільний волюнтаризм в уряді спричинений тим, що при владі перебувають некомпетентні керівники. «Кожен народ гідний влади, яку він має» – це так, адже неефективні політикани – це українці.
«Ми подолали одну сходинку на шляху до мрії, найскладніше – попереду», революційний вогонь не згас, він палає всередині кожного українця, мета цієї революції позбутися вад всередині людей.
Нікому, окрім українців, сильна Україна не потрібна. Ми самі її збудуємо. Почати треба з папірця, який донесемо до смітника, та мови, якою ми спілкуємся. Адже революція гідності – це акт волевиявлення українського народу, мета якого позбутися російсько-імперського мислення, а якщо ми хочемо кардинальних змін в країні, починати треба з себе.