Юних баскетболістів гімназії відзначили «бронзовими» нагородами Всеукраїнської юнацької ліги

Учні 9-С класу гімназії, які представляють баскетбольну команду «Черкаські мавпи-2006», вибороли третє місце Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед юнаків. «Бронзові» медалі та Кубок сьогодні урочисто вручили хлопцям на спортивному майданчику. Поруч з юнаками були їхні батьки, класний керівник та тренер.
«Захоплюємося вашим ставленням до спорту, любов’ю до баскетболу. Ви щодня напружено тренуєтеся, тож маєте такий високий результат. Дякую, що протягом такого особливого літа не припиняли тренуватися, а під час навчального року – організовані, зібрані, дисципліновані, вмієте бути справжньою командою. Приємно, що за підсумками навчання минулого року ваш клас має найвищі результати в паралелі восьмих класів. Бажаю, щоб ці нагороди були у вас найменшим досягненням в переліку майбутніх перемог», – відзначила директор гімназії Ірина Топчій.
Привітати призерів завітали також Почесний президент БК «Черкаські мавпи» Олександр Згіблов, директор БК «Черкаські мавпи» Володимир Гриценко та депутат міської ради Тарас Коломієць. Реалізація такого проєкту, як спортивний клас, стала можливою завдяки співпраці гімназії та баскетбольного клубу «Черкаські мавпи», які створюють умови для максимальної реалізації спортивного таланту юнаків.
«Вдячний, що ви маєте високий результат як у навчанні, так і у спорті. У складний сезон не підвели, достойно виступили і маєте бажаний кубок. Чекаємо на нові перемоги й золоті медалі. Ви станете славою спорту та Черкас. Ми докладемо максимум зусиль, щоб і надалі розвивати спортивні класи», – відзначив Олександр Згіблов.
На сьогодні в місті Черкаси діє 4 спортивних баскетбольних класи, які утримує клуб «Черкаські мавпи». За словами Олександра Згіблова, клас гімназії є прикладом для інших.
Крім бронзових медалей чемпіонату, цього року гімназисти стали також учасниками розіграшу Кубка України з баскетболу, і команда потужно виступила у першому міжнародному турнірі – Балтійській баскетбольній лізі BBBL.