Національна група інфекційного контролю здійснила аудит гімназії напередодні 1 вересня

Епідеміологи та інфекціоністи із Національної групи інфекційного контролю (NEGIC) завітали сьогодні в Черкаси. Фахівці відвідали міський навчальний заклад – гімназію, аби здійснити аудит і на її прикладі розробити детальні рекомендації та запровадити протокол безпеки для закладів освіти, щоб школи могли безпечно розпочати навчання 1 вересня.
«Зараз батьки, вчителі, учні та адміністрація закладів трохи розгублені, оскільки не мають чітких протоколів дій в нових навчальних умовах. Наша основна задача – розробити такі рекомендації, аби учасники освітнього процесу почували себе в безпеці в школі. Коронавірус з нами надовго, і зачиняти дітей вдома – не варіант, вони мають відвідувати заклад. Найперше, що ми маємо зробити – створити максимально безпечні умови, аби діти навчалися не дистанційно», – відзначила епідеміолог NEGIC Анна Мочан.
Представники Національної групи інфекційного контролю вивчали слабкі і сильні сторони навчального закладу, відвідали кабінети, їдальню, актову залу та спортивну залу, дізналися про кількість входів-виходів, як можна розділити потоки дітей тощо.
«У керівництва гімназії вже є напрацювання і бачення процесу впровадження інфекційної безпеки, з нашого боку – лише коригування цих заходів та більш чіткі рекомендації. Наприклад, які саме деззасоби обрати, як правильно облаштувати входи, рукомийники, як вимірювати температуру, як правильно організувати всі заходи з безпеки», – відзначила Анна Мочан.