Гімназисти навчали громаду правильно викидати захисні маски

Учні гімназії, які беруть участь у проєкті «Zero Waste School», а нині реалізують власний екопроєкт зі збору та утилізації захисних масок, перейшли до етапу навчання громади. Учасники команди Максим Орел, Маріанна Убоженко та Олена Заболоцька зустрічалися та спілкувалися із жителями мікрорайону. Учні влаштували 5 таких навчальних «рейдів», аби детально познайомити черкащан із правилами, як необхідно викидати використану захисну маску. Громадяни буди вдячні за таку роз’яснювальну роботу та навчання, як правильно це робити.

«За нашими дослідженнями, черкащани не надто звертають увагу та те, що захисні маски належать до небезпечних відходів, і їх необхідно правильно збирати та в подальшому утилізувати. Тож ми пройшлися мікрорайоном гімназії, заходили у двори, зустрічали людей на вулиці та розповідали й демонстрували, як необхідно викидати маску. Сподіваємося, що таке навчання не пройде дарма, і жителі почнуть більш відповідально ставитися до цих відходів», – відзначають учасники акції.

Нагадаємо, як правильно викидати маски: спочатку обробити їх антисептиком, покласти у цілий пакет, міцно зав’язати, викинути у спеціальний сміттєвий контейнер, помити руки/обробити їх антисептиком.