Команда гімназії пройшла онлайн навчання на тему грінвошингу та впливу соціальних мереж на екологічні проблеми

В межах проєкту «Zero Waste School» триває навчання учасників зі всієї України. Цього тижня волонтери провели лекцію на тему «Бачення екологічних проблем через призму соціальних мереж та грінвошинг. Учасники команди гімназії, а саме: учні Маріанна Убоженко, Миксим Орел, вчитель Олена Заболоцька та директор Ірина Топчій – стали учасниками онлайн навчання.
Під час вебінару дізналися більше про сортування сміття в Україні та досвід сортування відходів в Європі. Лектори чимало уваги приділили особливостям розміщення та отримання інформації про екологічні проблеми із соціальних мереж, розповіли про переваги та недоліки соцмереж, навчали визначати та розрізняти правду і фейк, роз’яснили поняття «грінвошинг» як форму маркетингу, в якій зроблено акцент та екологічність товару без вагомих на те підстав, як зрозуміти, що бренд лише робить вигляд, що він «еко», про маркування сертифікованої продукції та багато іншого.
Нагадаємо, нещодавно команда гімназії виборола перемогу у всеукраїнському відборі і стала однією із 75 шкіл-учасниць проєкту «Zero Waste School» зі всієї України.