Команда гімназії розпочала участь у проєкті «Zero Waste School»

«Zero Waste School» – це проєкт, покликаний запровадити культуру сортування відходів у школах та громадах. Його організатор – Klitschko Foundation. Нещодавно команда гімназії виборола перемогу у всеукраїнському відборі і стала однією із 75 шкіл-учасниць проєкту зі всієї України. Команду представляють учні 10 класу Маріанна Убоженко, Максим Орел, вчитель Олена Заболоцька та директор Ірина Топчій.
Проєкт мав відбуватися офлайн, проте у зв’язку з карантином навчання відбувається в онлайн форматі. Учасники програми пройдуть спеціальні тренінги, де навчаться вести перемовини, опанують шляхи вирішення складних ситуацій та методи комунікацій, дізнаються про сортування та екодружній спосіб життя, пройдуть практичний семінар із управління проєктами. Також в результаті складуть план реалізації власного екопроєкту.
Вчора стартував навчальний курс. Триватимуть лекції та практичні заняття упродовж місяця. Першу лекцію провела директорка Klitschko Foundation Аліна Носенко. Вона розповіла учасникам про екодружній підхід, особливості життя без відходів, познайомила із глобальними цілями сталого розвитку. Також під час лекції учасники виконували різноманітні завдання, аби краще зрозуміти тему.
На учасників проєкту очікує насичений календар подій та екозавдань.