Гімназисти готуються до Всесвітньої олімпіади з робототехніки WRO

30-31 травня в Києві відбудеться масштабний всеукраїнський фестиваль ROBOTICA 2020. В межах фестивалю діти з усієї країни змагатимуться у майстерності конструювання та програмування роботів на Національному відбірковому етапі Всесвітньої олімпіади з робототехніки (WRO — World Robot Olympiad).
Це – одна з найбільших олімпіад світу. Участь у ній можуть взяти діти і дорослі. Гімназисти також випробовуватимуть свої сили на олімпіаді з робототехніки. Зараз вони активно готуються до цих змагань.
Участь в олімпіаді цього разу візьмуть й учні першого та другого класів. Допомагають їм розібратися з особливостями конструювання роботів, його програмуванням для виконання різних місій на кількох полях їхні вчителі Тетяна Демченко та Оксана Дзерин. Учні вже склали своїх перших роботів та випробовують їхні вміння на полі.
Координує таку роботу найменших учасників та їхніх вчителів учитель технологій, тренер робототехніків гімназії Микола Цимбал. Він же готує до олімпіади WRO учнів старших класів.
Відповідно до правил змагань учасники олімпіади потрапляють до окремої зони, де отримують завдання, складають і програмують робота без допомоги тренера, а потім виконують місії на полі. Тож учні повинні вміти самостійно працювати та виконувати завдання.
Нагадаємо, минулого року Богдан Середенко виборов друге місце на всеукраїнському етапі олімпіади та представлялв Україну на WRO INTERNATIONAL FINAL в Угорщині.