У гімназії відбулася педрада на тему міжнародної системи дослідження якості освіти PISA

Педагогічна рада колективу відбулася 10 січня. Учителі гімназії обговорили два основні питання. Спочатку підсумували результати першого начального семестру, для цього розглянули звіт про успішність учнів та моніторинг навчальних досягнень гімназистів.
Окремою темою розмови стала презентація директором Іриною Топчій міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018, в якому Україна взяла вперше участь. Цієї системою оцінювання користуються вже близько 20 років, долучилися до неї 90 країн світу.
«Це сучасне дослідження якості освіти, – говорить Ірина Топчій. – Досліджуються найменші нюанси та цифри. Це дає можливість намітити шляхи розвитку не лише освітньої галузі, але й всієї країни. Особливістю PISA є те, що оцінюють насамперед компетентнісний характер, здатність дітей застосовувати знання в нестандартних ситуаціях. Досліджують три основні напрямки: читання, математика та природничо-наукові дисципліни, але зовсім по-новому – через проблемні питання та ситуації».
Директор розповіла про результати українських дітей в цьому дослідженні, про причини такого результату, проаналізувала за напрямками.
Учителі також спробували пройти анкетування PISA. Вони працювали в групах і вирішували певні проблемні завдання, а потім дізнавалися правильну відповідь.