Першокласники урочисто пообіцяли дотримуватися Законів кадета

Урочиста частина Дня кадета зібрала в актовій залі учнів, їхніх батьків, почесних гостей гімназії. Першокласників святково прийняли до гімназійної кадетської родини. Вони зачитали Закони кадета та пообіцяли їх дотримуватися. Паняночки відзначили цю мить для кадетів-першокласників спеціальними подарунками.
Привітати кадетів зі святом завітали друзі гімназії, а саме: заступник міського голови Ігор Волошин, начальник Черкаського зонального відділу Військової служби правопорядку, полковник Сергій Чередниченко, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда.
«Я щороку чекаю свята кадетів, оскільки, коли беру в ньому участь, відчуваю впевненість в тому, що Україні бути, що наша країна буде незалежною. Адже в цьому навчальному закладі виховують справжніх Українців», – наголосив Ігор Волошин.
Також він передав педагогічному колективу гімназії подяку міського голови – за військово-патріотичне виховання дітей та молоді, активну участь у міських заходах та з нагоди Дня кадета.
Сергій Чередниченко вручив директору гімназії Ірині Топчій подяку за постійну підтримку та допомогу військовим.
«Уже не вперше я є учасником цього свята – Дня кадетів. І бачу, що приходять нові покоління – справжніх патріотів та захисників», – відзначив Сергій Чередниченко.
«Я перебуваю тут від імені ветеранів-військових. Я служив у лавах Збройних сил України в 2015-2016 роках. То були дуже важкі часи. Відтоді минуло чотири роки. Українська армія стала значно сильнішою, потужнішою, має сучасне озброєння та мотивованих військових. Та надважливо й те, що навчальні заклади також докладають зусиль і виховують справжніх патріотів та захисників нашої держави», – говорить Андрій Більда.
Колектив гімназії відзначив Сергія Чередниченка та Андрія Більду подяками за патріотичну позицію, відданість та службу українському народові, достойний особистий приклад молодому поколінню, за активну соціальну позицію та плідну співпрацю з Черкаською гімназією № 9.
На завершення заходу кадети всіх класів гуртом виконали кадетський гімн гімназії.