Діана Мусієнко та Ольга Новіцька вибороли перше та друге місця обласного етапу мовно-літературнорго конкурсу ім. Т.Шевченка

У суботу, 30 листопада, на Черкащині відбувся обласний етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Приймав конкурсантів Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників. Традиційно захід зібрав творчо обдаровану молодь: 70 учнів закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти. Участь в третьому етапі взяли учениці гімназії, які вибороли перемогу на міському етапі конкурсу: учениця 10-В класу Діана Мусієнко та учениця 11-А класу Ольга Новіцька.
Тематика завдань, запропонованих учасникам конкурсу була пов’язана з особистістю Т.Г. Шевченка, його творчістю й долею, а також спрямована на духовні цінності, сімейні традиції, любов до рідного краю. Дівчата продемонструвати мовну грамотність, здатність критично мислити, аналізувати мовно-літературний та культурно-історичний матеріал.
В результаті Діана Мусієнко набрала найбільшу кількість балів серед учасників 10 класу та стала переможницею обласного етапу мовно-літературного конкурсу.
Ольга Новіцька виборола друге призове місце серед одинадцятикласників області.
Підготували учениць їхні вчителі Наталія Черненко та Юлія Голінько.