Віршований челендж, компліменти, флешмоб, конкурси та багато іншого організували в гімназії з нагоди Дня української писемності та мови

У гімназії організували віршований челендж «Любіть Україну» з нагоди Дня української мови та писемності. Участь у ньому взяли учні від 5 до 11 класів. Діти одного класу заходили до іншого, де читали рядки із вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну», а потім передавали естафету учням вже цього класу. І так гімназисти переходили з класу в клас та читали вірш про рідну мову.
У холі гімназії розмістили підказки українскьою мовою, зокрема, як робити гарні компліменти, як правильно вживати ті чи інші слова, як прикрасити життя українською мовою тощо.
Також у соціальній мережі «Фейсбук» влаштували «мовну» активність. Учасники спільноти писали, яке українське слово їм наймиліше, найкрасивіше чи просто найцікавіше. А потім «вподобаннями» підтримували той чи інший запропонований варіант слова. Таким чином прагнули залучити до відзначення свята всіх жителів міста та гуртом обрати «найсмачніше» українське слово.
Учні початкової школи гімназії також активно долучилися до відзначення Дня української писемності та мови. Діти взяли участь у конкурсах «Найрозумніший» та «Ерудит», приєдналися до загальної шкільної естафети, декламували та інсценізували вірші українських поетів, організували флешмоб «Ми читаємо, пишемо, говоримо українською: мова єднає нас». Учні навіть власноруч виготовили костюми та реквізит для театральних постановок. Виставка малюнків про мову та мовних порад також розташовувалася в гімназії в холі другого поверху початкової школи.
День минув цікаво, змістовно та креативно.