Учителі, учні та батьки обговорили проект меморандуму про співпрацю

Меморандум співпраці між усіма учасниками освітнього процесу: педагогами, учнями та батьками – став основною темою обговорення на педагогічній раді колективу гімназії, що відбулася сьогодні. Вперше педрада колективу відбувалася за участю учнів гімназії, членів учнівського парламенту, батьків. Долучився також депутат міської ради Ігор Кривошеєв. Таке засідання – реальний крок до впровадження форми громадсько-державного управління навчальним закладом.
«Останні роки в нашій країні багато говорять про реформування освіти. Це питання зачепило практично кожну родину. Зараз дуже важливо знайти такі методи, такий «клей» який зміг би об’єднати всіх учасників, всі сфери, ланки і створити результативну систему «освіта України». Маємо амбітну мету – створити суспільство освіченого загалу. Ми повинні всі працювати, аби кожному учаснику освітнього процесу було комфортно, зручно і цікаво. Меморандум – це документ, в якому головними принципами є дитиноцентризм, педагогіка партнерства батьків, учителів і учнів. Маємо гуртом випрацювати такі правила співпраці, регламент роботи і взаємодії, які були б зручними кожному і допомагали в освітньому процесі», – відзначила директор гімназії Ірина Топчій.
Учасники педагогічної ради працювали в групах над текстом меморандуму, обговорювали пропозиції, які можна було б додати до тексту-основи та які потрібні саме в гімназії № 9. Кожна група презентувала результат своєї роботи. Говорили про покращення якості харчування, про правила відвідування закладу батьками, про шкільний дрес-код, про те, як покращити освітній процес, які умови створити для відпочинку тощо. Пропозицій пролунало чимало. На черзі – їх опрацювання та створення повноцінного документу – Меморандуму співпраці між усіма учасниками освітнього процесу: педагогами, учнями та батьками Черкаської гімназії №9.
На педігогічній раді також підвели підсумки 2018-2019 навчального року, проаналізували результати ЗНО випускників та обговорили плани на новий навчальний рік.
Крім того, директор гімназії вручила грамоти, подяки та сертифікати вчителям, яких відзначили за результатами роботи навчального року, та представила нових членів колективу – вчителів англіської мови та початкових класів.