Дебати поколінь: учні та вчителі дебатували щодо виховання майбутнього президента

Сьогодні в гімназії вперше відбулися дебати в новому форматі і на відкритому повітрі. У навчальному закладі започаткували новий дебатний проект Public Generations Debates. На галявині перед гімназією команда учнів протистояла команді вчителів. Темою обговорення обрали суспільно-важливу, актуальну та цікаву багатьом: «Чи може вчитель виховати учня, який стане президентом успішної країни?».
Монета визначила роль кожної з команд: вчителі, або палата заперечення – опозиція, доводили, що вчитель в сучасних умовах не здатний виховати успішного лідера успішної країни; учні ж, або палата ствердження – уряд, наполягали, що це в силах учителя. Обидві команди достойно презентували свою позицію, наводили аргументи, цифри та приклади інших країн, захищали свої тези, ставили провокаційні запитання та вміло відстоювали свою думку.
Команду учнів представляли Євген Клименко (11-А), Анастасія Ахмедова (11-Б), Олександр Литвинов (10-Б), Олена Лимаренко (8-В) та Ольга Новіцька (10-А). Вчителі ж дебатували у такому складі: Юлія Голінько, Катерина Волкова, Олександр Валовенко, Світлана Полозенко та Владислав Пустовіт. Ведучим дебатів став керівник дебатного клубу гімназії Андрій Стецюк.
Як зазначає директор гімназії Ірина Топчій, це лише перший такий досвід, проте захід був дуже цікавим та результативним, тож має право стати традиційним у гімназії.
«Дебати для нас не нова форма роботи. Команди учнів уже тривалий період беруть участь у дебатах різних форматів. Та цього ж разу суперниками на дебатах стали учні та вчителі. Учні, які взяли участь, – це представники лідерів, учнівський парламент, це діти, які готують себе до активної громадської діяльності. Тож їм була цікава і тема, і сама можливість дебатувати з учителями. Вдячна, що й учні, і вчителі взяли участь у такому заході, суттєво підготувалися до дебатів. Приємно, що обидві команди порушували проблеми, які хвилюють і мене як директора, і весь колектив гімназії. Тож і надалі плануємо обговорювати важливі актуальні теми в такому форматі», – відзначила Ірина Топчій.