Евакуація, показові виступи, стінівки – День цивільного захисту в гімназії

Сьогодні в гімназії – день цивільного захисту. Учні напередодні підготувалися до нього і виготовили спеціальні тематичні плакати та листівки, які розмістили в коридорах. Упродовж дня в усіх класах відбувалися виховні години, де говорили про правила безпечного поводження під час надзвичайних ситуацій.
В холі та коридорах гімназії учні розповідали, навіщо та як правильно користуватися протигазами та іншими засобами захисту. Кожен охочий міг спробувати примірити протигаз. Також гімназисти переглядали відеоролики про правила поводження в різних НС.
До дня цивільного захисту в гімназії також провели спортивну естафету. Збірні команди учнів одинадцятих класів змагалися на спритність та влучність. При чому робили вони це в протигазах, аби продемонструвати, як можна діяти в надзвичайних ситуаціях.
На завершення дня цивільного захисту в гімназії влаштували «перевірку»: здійснили задимлення приміщення та сиреною і дзвінками оголосили про евакуацію. Такі заходи необхідні, аби в разі виникнення справжньої екстремальної ситуації запобігти паніці в колективі та забезпечити безпеку всіх присутніх в навчальному закладі.
Евакуація відбулася швидко, учні організовано та без скупчень покинули приміщення гімназії. Всі служби спрацювали добре.
На подвір’ї гімназії підвели підсумки дня цивільного захисту та продемонстрували показові виступи. Санддружини одинадцятих класів розповідали гімназистам, як надавати першу медичну допомогу в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Також учні мали можливість подивитися, якими способами та засобами можна загасити пожежу.