Понад дві сотні освітян взяли участь у (не)конференції міні-EdCamp Cherkasy

У Черкасах відбулася ІІI регіональна (не)конференція для шкільних педагогів – міні-EdCamp Cherkasy. Приймала освітній захід гімназія №9. Загалом у (не)конференції взяли участь понад 200 педагогів з різних куточків України. Долучилися до заходу вчителі всіх предметів та початкової школи. Темою (не)конференції визначили «Новий освітній простір: школа, у якій хочеться навчатися!». Досвідом із освітянами ділилися спікери із Черкас, Києва, Львова, Сум, Одеси. Формат (не)конференції – це можливість кожного учасника обрати спікера і тему, які цікаві саме йому, адже паралельно працює кілька різних локацій.
Привітати учасників (не)конференції завітали заступник міського голови Черкас Ігор Волошин, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, начальник управління освіти Євгеній Степко. Вони відзначили, що приємно вітати в Черкасах освітян з усієї України та побажали їм отримати нові враження, знання та успішно використати потім на уроках.
На трьох експертних та двох учительських паралелях велась відверта розмова про нову українську школу, завдання, що стоять перед учителем, його роль у навчальному процесі, методи мотивації учнів до навчання, про нові сучасні способи організації навчального простору тощо. У холі на гостей чекали оригінальні фотозони.
Спікери-експерти говорили про використання стортелінгу на уроках, інтерактивні уроки з програмою mozaBook, протидію професійному вигоранню, STEM-освіту, про едмандри до Тибету, про нового вчителя нової української школи, проектну діяльність закладу освіти, інноваційні підходи до створення підручників тощо. Також педагоги стали учасниками майстер-класів щодо використання освітньої платформи Classtime, навичок 4К та формуючого оцінювання, mindfulness для дітей, дізналися про 5 ігор для включення та багато іншого.
«Учитель будь-якого профілю міг знайти корисні лекції саме для нього, взяти участь у цікавих майстер-класах. EdCamp надихає вчителів на використання новітніх методів навчання. Кейси, які сьогодні представляли, однозначно варто використовувати в роботі», – діляться враженнями учасники (не)конференції.