Півсотні спідкуберів з 15 навчальних закладів Черкащини зібралися в гімназії на чемпіонат Chak Champ Open-2019

Гімназія вже вдруге організовує відритий чемпіонат гімназії Chak Champ Open-2019. Спідкубери з 12 навчальних закладів Черкас та з трьох сіл Черкаської області завітали на змагання. Зокрема участь брали представники гімназії №9, колегіуму «Берегиня», Першої міської гімназії, гімназії № 31, шкіл № 10, 17, 25, 28, 3, 30, 27, приватної школи «Оазис» та із сіл Будище, Коробівка, Леськи. Загалом нарахували майже півсотні учасників в трьох номінаціях: складання кубика Рубіка 2*2, 3*3 та оригінальні. Вік учасників від 7 до 15 років.
Привітати учасників та повболівати за них завітали на захід заступник міського голови Ігор Коломоєць, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, депутат Ігор Кривошеєв, начальник управління освіти Євгеній Степко. Підтримували спідкуберів також батьки та друзі.
Учасники номінацій 2*2 і 3*3 пройшли по дві спроби відбіркового етапу. До півфіналу пройшли лише по 15 осіб, де вони складади вже по два кубики. У фіналі учасники мали скласти вже три кубики. Перемогу здобував кращий час.
У номінації 2*2 перемогу здобув Захар Ланський, він склав три кубики за 25,12 сек. Друге місце посів Олексій Стукал, третім став Лев Йактайо. У номінації 3*3 кращий час продемонстрував Юрій Кузнєцов. Йому вдалося скласти три кубики за 52,56 сек. Друге місце здобув Максим Бабко, третє – Андрій Яблонський.
Окремою номінацією стало представлення оригінальних кубиків Рубіка. Учасники розповідали про свої улюблені кубики та про свої досягнення у їх складанні. Переможців тут визначали глядачі за своїми уподобаннями завдяки наліпкам. Перше місце здобув Захар Ланський.
Усіх переможців та призерів відзначили медалями, дипломами та цінними подарунками від гімназії.