У гімназії відбувся урок історії у форматі віртуальної реальності

75 років тому в цей день місто Черкаси було звільнене від загарбників, бої тривали місяць. Учитель історії Андрій Стецюк не зміг оминути в цей день тему визволення Черкас і провів тематичний урок для учнів 11-Г класу. Спочатку гімназисти переглянули презентацію про події, які відбувалися в місті в 1943 році, обговорили 833-денну окупацію, згадали імена визволителів. А потім поринули у події того часу в режимі «віртуальної реальності» – переглянули відео бою часів Другої світової війни. Такий урок в гімназії відбувся вперше.
«Для сучасних учнів, які є насамперед візуалами, я вирішив знайти такий метод роботи, який би допоміг їм якнайреальніше відчути емоцію тих подій, зануритися в процес. Одна справа дітям розповідати, як це було, а зовсім інша – за допомогою віртуальних окуолярів побачити 360 градусів навколо, що діється», – відзначає Андрій Стецюк.
Таку практику вчитель планує продовжувати та використовувати під час вивчення й інших тем, оскільки в історичному контексті таке «занурення» в подію дуже важливе.
Учні відзначають, що така форма роботи дуже цікава і нова для них.
«Ми можемо вивчати історію з книг, дізнаватися від учителя інформацію, але перегляд відео у форматі віртуальної реальності – це дуже незвично, але корисно. Ми насправді можемо ніби доторкнутися до подій тих часів, ніби реально побувати на полі бою», – говорять учня 11-Г класу.