Директори шкіл міста ознайомилися з досвідом гімназії із впровадження нового державного стандарту початкової освіти

Семінар для директорів закладів освіти міста відбувся на базі гімназії. Темою зустрічі стало «Навчально-методичне забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту». Вчителі гімназії ділилися власним досвідом участі у цьогорічних освітніх проектах. Учасників семінару привітали директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин, начальник управління освіти Євген Степко.
Учитель початкових класів Ірина Панченко розповіла про особливості всеукраїнського науково-педагогічного проекту «Інтелект України», за яким цього року в гімназії навчається один із перших класів. Із першокласниками вчитель використовує спеціальні зошити для навчання та нестандартні форми роботи, які дуже подобаються маленьким гімназистам.
Іще два перших класи в гімназії є учасниками пілотного проекту «100 шкіл України» і працюють вже за новими Державними стандартами початкової освіти. Учитель паняночок Анеля Тарноруцька ознайомила директорів із новими вимогами до навчання та його «родзинками», зокрема ранковими зустрічами, співпрацею із батьками, тематичними тижнями тощо. Учасники семінару ознайомилися і з особливостями створення освітнього середовища для роботи за новим стандартом, відвідавши кабінет, де навчаються кадети-першокласники.
Крім того, гості гімназії познайомилися із можливостями цифрових хімічних та фізичних лабораторій.