НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ ПРОЕКТ 3-В: “Родина. Мова. Україна”

Мета проекту:
формувати уявлення про родину, як частину суспільства, про роль і місце родини в житті людини, дослідити минуле своїх родин, прослідкувати зв’язок поколінь. Розвивати комунікативні уміння та навички читання, усного та писемного мовлення, вдосконалення навичок читання віршів напам’ять. Набуття молодим поколінням соціального досвіду, успадкування духовних надбань українського народу, формування у школярів рис Української державності, розвинення духовної, моральної, художньо-естетичної культури.

План:

1. Вибір теми, ознайомлення та організація роботи класу.
2. Майстер-клас для учнів та їх батьків «Генеалогія для кожного». Творча робота зі збору інформації про історію власної родини та створення Родинного дерева.
3. Навчальна екскурсія до Музею «Кобзаря» Т. Г. Шевченка, ознайомлення з його родинним шляхом, творчістю та художнім мистецтвом.
4. Проведення творчого вечора з читанням відомих уривків творів Т. Шевченка, розповіддю напам’ять учнями віршів Кобзаря. Створення творчих робіт учнями шляхом малювання, ліплення та аплікації на тему «Родина. Мова. Україна.»
5. Проведення спільної творчої роботи батьки – діти по створенню Родинного дерева.
6. Відвідання Музею Б.Хмельницького у Черкаському Національному Університеті. Формування у учнів уяви, щодо історії українського народу, розвитку української культури та державності.
7. Підведення підсумків проекту. Ознайомлення всіх бажаючих з зібраною інформацією. Презентація проекту.