Виховний проект 1-Б: «Абетка харчування»

Керівник проекту: Ірина Сяткіна

Мета проекту:
– сформувати в учнів знання про основні групи харчування;
– створити ситуацію «глибокого занурення» в тему;
– навчити правил правильного харчування;
– стимулювати розвиток ініціативності, самостійності, прагнення самовдосконалюватися;
– сприяти розвитку творчої активності, навичок самоосвітньої діяльності, формуванню ключових компетентностей учнів;
– вчити цінувати життя і здоров’я;
– ознайомити з народними традиціями харчування, правилами культурної поведінки;
– виховувати повагу до землі, до праці хліборобів.

Ключове питання: Без чого не можна жити?

Тематичне питання: Чи правильно людина харчується?

Змістові питання:
– Які групи їжі ми вживаємо?
– Які правила харчування людини?
– Народні традиції харчування.

Кінцевий результат:
– Глибоке засвоєння матеріалу.
– Формування навичок роботи в групах, навичок роботи з додатковою літературою.
– Створення електронного фотоальбому «За здоров’я»

Форма проведення:
Батьківські збори, заочна подорож із зернятком, свята, майстер-класи, виховні години.
Термін виконання: ІІ-ІІІ чверть.
Обладнання: виставка книг, таблиці, ілюстрації, схеми.

ХІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ
І.Вибір теми, отримання завдань.
ІІ. Опрацювання літератури(з допомогою батьків). Створення банку даних.
ІІІ. Захист проекту (презентація творчих надбань, виготовлення електронного фотоальбому)
ІV. Рефлексія.
Оцінка вчителя. Самооцінювання: що вдалося зробити легко, зацікавило? Що було виконувати важко?

МЕНЮ
Сніданок
1) Виховна година «Звідки приходить їжа?»
2) Конкурс-ярмарок виробів «Шкідливі і корисні продукти для повсякденного харчування»
Обід
1) Свято народні традиції харчування – «Майстер-шеф по-українські».
2) Майстер-клас від кулінарів.
3) Виготовлення аплікації «Сервірування столу».
Полуденок
1) Реклама «Корисний продукт»
2) Гра-змагання «Кращий черговий в їдальні»
Вечеря
1) Заочна подорож до музею засобів гігієни.
2) Похід в кафе.

РЕАЛІЗАЦІЯ
Листопад – майстер-клас з приготування ватрушок

Учні разом з батьками та вчителем відвідали майстер-клас із виготовлення ватрушок. Діти вчилися поводитися з тістом, ліпили ватрушки, обирали начинку та смакували власноруч приготовлену випічку.