Семикласники здійснили осінню подорож до Києва

Під час осінніх канікул учні 7-Б та 7-В класів в рамках навчально-виховного проекту «7 чудес України» відвідали Національний історико-архітектурний заповідник «Софія Київська» та Києво-Печерську Лавру. Вони
Діти побачили і помилувалися дивовижною мозаїчною фігурою Святої Діви Марії. Висота мозаїки 6 метрів, складена вона із кам’яних і скляних пластинок різних кольорів та відтінків. Фрески як орнамент вишивки прикрашають стіни, стовпи, склепіння. Відвідали дзвіницю – висота якої досягла 76 м, звідки відкрився дивовижний вид на Софіївську площу. На стінах собору учні мали змогу побачити графіті – надряпані написи, що розповідають про державних діячів і політичні події. Відвідали Трапезну церкву, де священик Іван Сидор провів освячення дітей та подарував від духовенства цінний подарунок – книгу.
Відвідали учні і Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру — одну з найбільших православних святинь України. Києво-Печерську Лавру занесено до Семи Чудес України. Побували в Свято-Успенському соборі, де тривають роботи з його розпису, в Трапезному храмі в ім’я святих Антонія і Феодосія, спустилися в ближні печери Києво-Печерської Лаври, побачили збірку портретів українських церковних діячів, збірку стародруків, зібрання виробів з тканин, що виконані з парчі та оксамиту й прикрашені сюжетними сценами, гаптованими срібними та золотими нитками, археологічні речі тощо.
Діти залишилися в захваті від побаченого. Їм вдалося відчути чудову атмосферу того святого місця.