Юлія Шмиголь: “Літні враження заряджають на рік вперед”

Канікули – це пора здійснення мрій, незабутніх вражень та чудових моментів. Моє літо було досить насиченим. До цієї подорожі ми готувалися дуже ретельно і заздалегідь. Найяскравішими враженнями я хочу поділитися з вами.
Пункт №1. В Рівненській області варто відвідати Дубенський та Бродівський замки, Тунель кохання, яким раніше я могла милуватися тільки на фото в інтернеті, та Тараканівський форт. Ця споруда мала 5 підземних поверхів і була дуже добре замаскована, тому потрапити туди можливо тільки з підказками місцевих.
Пункт №2. Луцьк. Там розташований той самий Замок Любарта, який зображений на купюрі 200 гривень.
Пункт №3. Місто Львів чарує ароматом кави та шоколаду, архітектурою та безліччю легенд. Львівська область вразила нас замками, які ми можемо побачити у фільмах про лицарів та мушкетерів. Це Олеський, Золочівський та Підгорецький замки. У такій красі неможливо не уявити себе принцесою, яка поспішає на бал.
Пункт №4. Заради того, щоб побачити Теребовлянський 9-арковий кам’яний залізничний міст і на мить відчути себе ніби в Швейцарії, маршрут треба прокласти саме через Тернопільську область. Теребовлянський та Скала-Подільський замки, Червоноград та Джуринський водоспад також залишають особливі враження.
Пункт №5. Далі мандрівка привела нас у селище Меджибіж на Хмельниччині, де розташований справжній замок лицарів. Там у мене була унікальна можливість піднятися на вежу, з якої наші воїни тримали оборону.
Пункт №6. Вінниця. По дорозі додому ми не могли не заїхати у Вінницю, щоб на власні очі побачити музичні фонтани. Це дійство справді зачаровує.
Я кожному бажаю відвідати цю красу і пережити ті емоції, що пережила я під час своєї подорожі. А тим часом вже планую свою наступну мандрівку, адже в Україні є ще багато чарівних місць, де можна відпочити.
Юлія Шмиголь, учениця 10-Б класу
8-1 (1)