Юрій Петренко разом із лідерами обласної Ліги старшокласників зустрівся з Президентом Петром Порошенком

1-2 червня лідери обласної Ліги старшокласників Черкащини взяли участь у Всеукраїнському дитячому Форумі «Діти змінюють світ». Разом із іншими представниками Черкащини на цьому зібранні побував учень 10-Б класу гімназії Юрій Петренко. Ця подія відбулась за підтримки Президента України.
Участь у дводенному Форумі взяли понад 200 лідерів учнівського самоврядування зі всієї України. Головною метою заходу було – створити майданчик для ефективної комунікації між дітьми та владою, надати можливість дітям висловити власні думки та пропозиції щодо вирішення проблем, які стосуються їх життя.
Із вітальним словом до учасників форуму звернулись Президент України Петро Порошенко, заступник голови Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, директор Світового Конгресу Українців в Україні Сергій Касянчук.
Під час форуму діти мали можливість обговорити такі важливі теми як: права дитини, свобода думки та слова, свобода особистості, роль освіти в становленні молодої людини; розвиток творчих здібностей, адже лідери працювали у 7 локаціях, у яких діти висловили свої роздуми про споконвічні цінності: дружбу, любов до ближнього, толерантність та взаємоповагу.
Уповноважений Президента з прав дитини зауважив, що цей Форум – це лише початок діалогу із дітьми, що подібні зустрічі із дітьми мають проводитись регулярно.
Другий день старшокласники провели в Українській академії лідерства. Там вони спілкувалися в групах, а також мали можливість зустрілися з Блаженнішим Любомиром Гузаром.
Діти висловили щирі слова вдячності за надану можливість поспілкуватися на рівних з Президентом України Петром Порошенком, Уповноваженим з Прав дитини Миколою Кулебою та іншими представниками влади.
За інформацією сайту http://oipopp.ed-sp.net/node/17325