Гімназистів запрошують взяти участь в регіональній сесії Європейського молодіжного парламенту

У Черкасах та ще трьох містах України в квітні відбудуться регіональні сесії Європейського молодіжного парламенту. Представник цієї організації Едуард Кучеренко познайомив десятикласників гімназії зі структурою, особливостями діяльності ЄМП та запросив взяти участь в черкаській сесії на тему «Світ, у якому ми живемо». Охочі долучитися до регіональної сесії мали змогу залишити свої контакти. Також Едуард провів нестандартну руханку із учнями.

Під час регіональної сесії протягом трьох-чотирьох днів делегати працюватимуть у складі міжнародних комітетів над політичними, економічними, соціальними та культурними питаннями, які перебувають на розгляді у відповідних комітетах Європейського Парламенту. Результатом такої роботи стане резолюція, яка містить ідеї та рішення, обговорені та прийняті під час Генеральної Асамблеї.

Європейський молодіжний парламент – це унікальна освітня програма, яка збирає молодих людей з усієї Європи для того, щоб обговорити актуальні питання у форматі справжнього парламентського засідання. Організація відкрита для української молоді, яка  має проєвропейські інтереси та підтримує ідею забезпечення прав людини і хоче докласти зусиль у розбудову демократичного громадянського суспільства в Україні.