Керівники 29 інноваційних закладів та голови громад зустрілися на бенчмаркінгу в гімназії

У гімназії відбувся бенчмаркінг на тему «Нові можливості нової школи». Долучилися до заходу директори 29 навчальних закладів, які беруть участь в обласній програмі «Інноваційні школи Черкащини», та голови громад Черкащини, в яких ці школи розташовані. Гімназія також є активним учасником цієї програми, сьогодні колектив ділився власним досвідом.

Гостями такої зустрічі стали заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, начальник управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Валерій Данилевський, заступниця начальника управління Оксана Сімушіна, ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна. Організатори бенчмаркінгу – управління освіти і науки Черкаської ОДА та ЧОІПОПП.

Учасники заходу ознайомилися з освітнім середовищем гімназії, відвідали інноваційну STEM-лабораторію, кабінети географії, фізики, математики, познайомилися з кадетами й паняночками, оглянули можливості робототехніки тощо.
Також обговорили два основні питання зустрічі: підведення підсумків реалізації програми «Інноваційні школи Черкащини» та презентація проєкту «Безпечна та ефективна школа».

Валерій Данилевський розповів про результати впровадження програми та розвитку інноваційних навчальних закладів регіону, зокрема про придбання новітнього обладнання, здійснення ремонтів, упровадження новітніх форм і методів роботи, досягнення учнів та колективів цих 29 закладів за період 2016-2020 років. Він наголосив, що дію обласної програми продовжують на наступний період, навчальні заклади продовжуватимуть розвиватися.

Керівник проєкту «Курс: освіта» Юрій Зайцев презентував присутнім проєкт системи безпеки для шкіл. Цей комплекс уже встановили й випробовують в гімназії. На вході спеціальне обладнання здійснюватиме контроль за тим, хто входить до приміщення гімназії. Воно здатне розпізнавати обличчя, вимірювати температуру тіла, слідкувати за наявністю маски, фіксувати час входу та виходу із навчального закладу. Такі функції особливо необхідні в період пандемії. Ця система також має можливість працювати зі зручними електронними журналами тощо. Усі дані захищені.

Директорка гімназії Ірина Топчій також презентувала гостям, як учителі та учні гімназії навчаються з використанням дистанційних форм. Вона розповіла про систему такої роботи, використання платформи G Suit For Education та разом з присутніми дистанційно завітала на уроки, які в цей час проходили онлайн в гімназії.