Випускниця гімназії Ольга Новіцька стала стипендіатом Президента

Днями Президент України указом призначив стипендії переможцям Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Стипендіатом Президента стала цьогорічна випускниця гімназії Ольга Новіцька, яка навесні виборола перше місце конкурсу. Готувала ученицю вчитель гімназії Юлія Голінько. Документ про відзначення видано лише в грудні, тож нагорода дісталась Ользі уже в статусі студентки першого курсу Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка.
Шлях дівчини до такої відзнаки був довгим: починаючи з 5 класу, щорічно Оля посідала призові місця в міському та обласному етапах Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т.Г.Шевченка. Навчаючись у 10 класі, гімназистка здобула друге місце у фінальному етапі. Навесні цього року – омріяне перше, за яке й стала президентським стипендіатом.
Варто зазначити, що впродовж навчання в гімназії Ольга була ще й постійним учасником Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика. Усього з 5 по 11 клас під керівництвом свого вчителя української мови та літератури Юлії Голінько талановита дівчина здобула 29 призових місць у вищезазначених конкурсах (17 перемог міського рівня, 10 – обласного і 2 перемоги у фінальних етапах міжнародного конкурсу).
Вітаємо Ольгу Новіцьку та її вчителя Юлію Анатоліївну Голінько!

IMG-6d82862c13fd615f3b784029c38c724c-V