Гімназисти стануть ілюстраторами дитячої книги

Письменниця Віра Ланських завітала до гімназії з презентацією своєї книги «Дивовижні пригоди черевика». Вона – родом з Черкас, закінчила гімназію № 9, нині проживає в Харкові. «Дивовижні пригоди черевика» – це її перша дитяча історія, написана 30 років тому для доньки. Там є пригоди, фентезі і навіть хоррор. Видати ж її вирішила лише зараз.
Тепер Віра Ланських має бажання реалізувати спільну справу разом з дітками. Її «помічниками» стануть учні четвертих класів гімназії, які й завітали на спілкування з письменницею. Кожен з дітей отримав перше видання цієї книги. Далі – справа вже за їхнім натхненням та творчими вміннями.
«Я на всіх вас дуже розраховую, – говорить Віра Ланських дітям. – Я вам дарую книгу, натомість прошу стати художниками та дизайнерами для другого видання цієї історії. Кожен з вас може виявити творчі здібності і спробувати стати ілюстраторами моєї книги».
В книзі після кожного розділу є порожня сторінка, на якій діти можуть малювати чи робити аплікацію відповідно до того, які емоції чи почуття викликав той чи інший розділ, відтворити щось пов’язане з написаним в ньому. Потім у навчальному закладі проведуть конкурс малюнків і оберуть найкращі. Саме ці роботи стануть ілюстраціями до другого видання книги «Дивовижні пригоди черевика», яка побачить світ вже наступного року, а діти-переможці отримають призи.
Учні четвертих класів із задоволенням погодилися взяти участь у такому проекті та вишикувалися в чергу за автографом автора.