Олександр Авраменко готував гімназистів до ЗНО

Відомий український мовознавець, ведучий експрес-уроків з української мови в «Сніданку з 1+1» Олександр Авраменко завітав до гімназії. Він провів лекцію для гімназистів. Послухати науковця та отримати від нього кілька уроків з української завітали учні 9, 10 та 11 класів, а також вчителі навчального закладу. Олександр Авраменко готував гімназистів до складання ЗНО та розповідав про мовні тонкощі, які їм в цьому допоможуть. Лекція відбувалася в форматі живого діалогу – гість ставив запитання учням, просив прочитати слова чи пройти тести, а потім пояснював матеріал.
Олександр Авраменко попросив учнів звернути насамперед увагу на певні теми, питання з яких найчастіше потрапляють до тестів ЗНО, вчити вірші напам’ять, розповів про особливості та необхідність культури мовлення й дикції та приділив час темі, як будується речення.
«Маю вже таку традицію – проводити лекції для учнів в різних регіонах. Я розповідаю про мовні тонкощі, які допоможуть учням краще скласти ЗНО. Під час розмови використовую історії з життя. Так дієвіше змотивувати молодь говорити українською правильно», – зазначає Олександр Авраменко.