Студенти-іноземці провели спільно із семикласниками «мовний» захід

Минулого тижня з нагоди Міжнародного дня рідної мови до гімназії завітали студенти-іноземці із Турції, Туркменістану, Камеруну, Гвінеї та їх викладачі. Учні 7-А класу із учителем Оксаною Мельниченко та гостями провели спільний захід – круглий стіл «Калинові мости».
Студенти розповіли гімназистам про себе та мову своєї батьківщини. Учні класу мали можливість вивчити кілька фраз французькою, туркменською та екзотичними мовами африканського континенту. Усі гуртом також виконали відому українську пісню.
«Найбільше нас вразило те, як добре розмовляють іноземці українською й навіть читають нашою мовою вірші напaм’ять. Приємно, що юнаки й дівчата з різних країн називають нашу мову чарівною, ніжною, «милозвучною, як пісня». А студентам дуже сподобалося, коли разом заспівали відому українську пісню. Усі були в захваті від такого цікавого заходу. Сподіваємося, що ще матимемо нагоду запросити наших гостей із ЧДТУ й поспілкуватися з ними різними мовами», – ділиться враженнями учениця 7-А класу Юлія Жосан.