5 медалей, спеціальна суддівська відзнака та абсолютне чемпіонство – результат участі гімназистів у регіональному фестивалі з робототехніки

27 січня в Черкасах відбувся третій регіональний фестиваль з робототехніки. Він зібрав учасників із 128 команд Черкаської та Миколаївської областей. Загалом понад 500 школярів взяли участь у фестивалі, де змагалися за різними напрямками: FIRST LEGO League із темою «Вперед на Орбіту», FIRST LEGO League Junior із «Місією: Місяць», сумо та слалом.
Гімназію представляли 52 учні. Вони демонстрували свої вміння в усіх заявлених напрямках змагань. Команди “Kiborgs.UA” та “LegoFUN” змагалися у дорослому FLL. Команди “Oops”, “КосмоЛего”, “Косморейнджери” та “Косморобікс” взяли участь у молодшій лізі FLL. 8 гімназистів керували роботами сумо, а двоє – слалом.
Вперше у фестивалі з робототехніки взяли участь діти з особливими потребами із навчально-реабілітаційного центру «Країна добра». Шестеро учасників команди змагалися в напрямку сумо. Гімназія виступила ініціатором співпраці із дітьми та надавала їм упродовж кількох місяців цілковиту підтримку. Вихованці «Країни добра» спільно із гімназистами створювали робота та навчалися керувати ним. Організатори відзначили їх спеціальним кубком «За волю до перемоги».
Гімназисти достойно виступили і зібрали низку нагород.
Команда “Kiborgs.UA” виборола найвищу нагороду змагань і стала абсолютним чемпіоном регіонального турніру з робототехніки FLL. “Кіборги” розробили цікавий та практичний проект на “космічну” тему, представили оригінальний дизайн робота та його еволюцію, а також продемонстрували справжню командність. Також команда посіла друге місце у грі роботів.
Скарбничка “Kiborgs.UA” поповнилася ще одним переможним кубком. Юрій Ткаченко також відзначив переможців цінним подарунком, він вручив сенсори кольору HiTechnic, ресурсний набір LEGO MINDSTORMS Education EV3 та комплект LEGO MINDSTORMS «Космічні проекти». «Кіборги» відзначають, що такий подарунок дуже корисний та важливий для подальшої роботи в напрямку робототехніки. Також команда висловлює подяку другу гімназії Андрію Більді – за допомогу у створенні «космічних» образів «кіборгів».
Команда гімназії “LegoFUN” вперше взяла участь у турнірі з робототехніки FLL і здобула спеціальну “Суддівську відзнаку” та виборола третє місце у грі роботів.
В напрямку FIRST LEGO League Junior гімназія представила чотири команди. Команда “Oops” стала кращою в номінації “Найбільш грунтовне дослідження”. Команда “КосмоЛего” перемогла в номінації “Найбільш креативне рішення”. Команди “Косморейнджери” та “Косморобікс” відзначилися в номінації “Найвеселіша команда”.
Гімназисти вибороли “золото” і “срібло” змагань зі слалому на регіональному фестивалі з робототехніки: Нікіта Бондаренко посів перше місце, Богдан Середенко – друге місце.
Учень гімназії Нікіта Цвященко виборов друге місце на фестивалі з робототехніки в змаганнях “Сумо дистанційне”
Гімназисти вибороли призові місця на фестивалі з робототехніки в змаганнях “Сумо автономне”. Денис Цимбал здобув друге місце. Антон Жуков посів третє місце.
Гімназисти продовжують готувати до участі у всеукраїнських змаганнях.