У День української писемності гімназисти марафонили, флешмобили та скоромовили

День української писемності та мови відзначили яскраво та масштабно. У гімназії організували безліч різномантіних, оригінальних та цікавих заходів: від мовного флешмобу й марафону до скоромоівного батлу й майстер-класу із зав’язування хустки. Також всі охочі мали модливість сфотографуватися біля тематичних фотозон, які облаштували на третьому поверсі.
Патріотично й яскраво гімназисти провели флешмоб “Мову любимо!” на подвір’ї.
Кадети та паняночки других класів виклали із цеглинок “Лего” фразу “Говори українською”.
Учні 5-Б та 5-В класів зіграли у гру “Я люблю Україну”. Вони розгадували ребуси із фразеологізмами, відгадували казкових героїв, творили слова та відповідали на запитання про мову. Цікаво та пізнавально провели час п’ятикласники. Перемогу із відривом лише у 2 бали здобула команда паняночок 5-Б класу.
Учні 6-Б класу разом із учителем української мови і літератури Наталією Черненко провели “Мовний марафон”. Команди на швидкість та якість виконували різноманітні завдання з мови.
Учитель української мови і літератури Вікторія Петриченко організувала й провела для учнів 6-В класу нестандартний урок у вигляді каліграфічної гри “Скетчноутинг як спосіб запису ідей”
Майстер-клас із зав’язування хустки провели в гімназії. Учениці 10-Б класу навчали всіх охочих, як правильно та які існують способи зав’язування. Також демонстрували свої вміння, одягаючи хустки на учнів та вчителів.
Учні 7-В класу разом із учителем Іриною Бондаренко провели workshop зі скрайбінгу про мову та Україну.
Неймовірний скоромовний батл влаштували в гімназії вперше. Команди учнів від 5 до 11 класів долучилися до змагання. Вони на швидкість та якісне виконання гуртом говорили скоромовки. Нестандартні, швидкі та гучні вийшли бої. Перемогу розділили дві команди: 6-А та 11-Г класів. Вони визнані найскоромовнішими.
Цей захід і завершив насичений День української писемності і мови.