Гімназія приймала міську серпневу освітянську конференцію

Міська серпнева конференція працівників освіти відбулася 29 серпня на базі гімназії № 9. Керівництво загальноосвітніх, дошкільних, професійно-технічних навчальних закладів міста стали учасниками заходу. Темою конференції визначили: «Освітня реформа – крок у майбутнє». Привітати освітян із початком нового начального року та відзначити їхні успіхи завітали заступники міського голови Ігор Волошин, Ігор Коломоєць, Юрій Ботнар, начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, голова бюджетної комісії, депутат Черкаської міської ради Юрій Тренкін, голова профспілкового комітету Ганна Федорченко. Відкривав захід виконанням Державного Гімну України учень гімназії, переможець «Чорноморських ігор» Владислав Федоряка, а на завершення вчителі навчального закладу презентували вітальний виступ. Під час конференції також вручили медалі та відзнаки педагогам міста.
Заступник міського голови Ігор Волошин передав освітянській спільноті вітання від міського голови Анатолія Бондаренка та подякував педагогам за їхній внесок у розвиток черкаської молоді. Також зупинився на реалізації в останні роки важливих ініціатив та капітальних змін в галузі освіти міста. Заступник міського голови Юрій Ботнар наголосив, що вчителі виконують важливу місію – виховують майбутнє нашого міста, і необхідно зробити все, аби діти отримували не лише знання, але й необхідне патріотичне виховання. За словами заступника міського голови Ігоря Коломойця, зміни в Черкасах дійсно помітні, це стосується і галузі освіти, нині завдання влади – збільшувати фінансування на заклади та для працівників освіти. Як відзначив Валерій Данилевський, результати минулого навчального року були дуже успішними, що доводить 6-7 місце Черкащини у всеукраїнському рейтингу.
«Нині освітяни перебувають на порозі нових викликів та нового навчального сезону. Стартує Нова українська школа. Минулого року гімназія № 9 вже розпочала цей проект і вдало його освоїла. Тепер – усі школи та педагоги стартують за оновленими правилами, реалізуватимуть одну із наймасштабніших реформ нашої держави – освітню. Упевнений, з такою когортою педагогів нам однозначно вдасться достойно впоратися із таким завданням», – відзначив директор департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Сергій Воронов.
Керівники навчальних закладів міста також працювали в секціях за напрямками. Під час засідань вони обговорювали перспективи розвитку освіти міста, впровадження електронного щоденника, методичне забезпечення, демократизацію роботи та організацію освітнього простору в НУШ, особливості організації роботи в інклюзивних класах, запобігання булінгу, долучення до ініціативи ЮНІСЕФ «Громада дружня для дітей та молоді», бачення розвитку професійно-технічної освіти міста Черкаси тощо.