«Психологічний» день в «Сузір’ї»

Третій день в літній науковій школі «Сузір’я» провели як низку психологічних тренінгів та лекцій. Психолог Вікторія Гуро познайомила дітей із досі невідомим їм терміном «емоційний інтелект». Гостя розповіла гімназистам про різні емоції та їхні прояви, а також поділилася тим, як можна та навіщо ними керувати.
«Емоційний інтелект – це вміння контролювати свої емоції і користуватися цими знаннями в своєму житті. Адже користь можна отримати не лише від «хороших» емоцій, але й від «поганих». Такі навички дозволяють людині стати успішною. Адже коли людина вміє управляти своїми емоціями, то зможе впливати й на інших людей та управляти ними», – зазначила Вікторія Гуро.
Психолог також дала дітям кілька порад, як правильно долати певні труднощі, та попросила користуватися важливим правилом «Я – повідомлення», не тримаючи в собі гнів, страх чи образу.
Психолог гімназії Наталія Ключко розповіла дітям про мотивацію, як зовнішню, так і внутрішню, а також як мотивація допомагає в щоденній діяльності та досягненні життєвих цілей.
Потім усі гуртом на подвір’ї гімназії учасники «Сузір’я» пограли в «психологічні» ігри.