Гімназисти зустрілися із представниками Української добровольчої армії

Представники Української добровольчої армії днями завітали в гімназію, аби зустрітися та поспілкуватися із гімназистами. До розмови долучилися учні 4-Г, 7-Б, 9-В, 10-А та 11-А класів. Про свій військовий шлях, особливості формування добровольчої армії розповідали начальник штабу Сергій Ільницький – друг «Сокіл» та командир Навчального центру Максим Швець – друг «Покутяка». Також гостями гімназії стали керівник Черкаського обласного центру допомоги учасникам АТО Олександр Тимошенко та начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.
«Приємно бачити в цій залі учнів у формі. Це означає, що вони з дитячого, юного віку обирають шлях патріотів і захисників, а тут їх виховують саме в цьому напрямку», – відзначив Сергій Ільницький.
Він розповів гімназистам про те, чому в 2014 році вирішив піти захищати країну, хто такі добровольці і як вони поступово об’єдналися в армію, про допомогу волонтерів і небайдужих українців, про участь у бойових діях та важливе завдання УДА – виховання молоді.
Максим Швець ознайомив присутніх із діяльністю Навчального центру Української добровольчої армії та вишкільною програмою. Існує два основні напрямки вишкільних дисциплін: школа піхоти, де готують спеціалістів, та школа сержантів, де виховують лідерів, які братимуть відповідальність і керуватимуть підрозділами. У навчальному центрі навчають медицині, штурмовому альпінізму, тактичному спорядженню, інженерно-саперній справі, триває й ідеологічна підготовка та багато іншого.
«Найважливіше завдання – вижити на війні, повернутися і розбудовувати Україну», – відзначив Максим Швець.
Учні ставили чимало різних запитань, зокрема щодо віку учасників УДА, про стан української армії 2014 року та нині, про статут АТО тощо.
Крім того, учні 9-В класу продемонстрували для гостей впоряд, а учні 4-Г та Владислав Федоряка виконали пісні.