Гімназія приймала фестиваль «STEM-весна 2018»

У Черкасах відбувся Всеукраїнський фестиваль «STEM-весна 2018». Заклади освіти міста стали його активними учасниками: представляли свої напрацювання, проводили майстер-класи, ділилися досвідом. Приймала навчально-пізнавальний захід гімназія №9. Організатори фестивалю: Міський методичний кабінет установ освіти та Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
«Нині спостерігається великий запит і попит у суспільстві до змін в освіті. Оформили до нас цей запит діти. Саме вони вимагають системних змін в освітньому процесі. Саме вони говорять, що їм нецікаво традиційно і звично сидіти весь урок в класі, просто слухати вчителі і лише інколи, коли вчитель дозволить, висловитися. Вони хочуть бути партнерами вчителя. Цей фестиваль показує вчителям, як вони повинні змінюватися, аби задовольнити попит дітей. учні мають врешті стати друзями освіти, а не її здобувачами», – відзначив начальник управління освіти Євгеній Степко.
Учасники та гості фестивалю мали можливість відвідати безліч локацій, на яких вчилися творити вироби із газети, тіста, паперу, овочів, навчалися писанкарству, виготовляли воскові квіти, збирали роботів, творили із модулінгу, вивчали геометрію на природі, знайомилися із незвичайними хімічними дослідами, куштували «морозиво», брали участь у презентації лабораторії «Ейнштейн», квесті «Загадкові QR-коди» та міжшкільному проекті «Від зернини – до хлібини». Також були представлені виставки поробок та малюнків.
Дякуємо за цікаві та пізнавальні локації Черкаському вищому професійному училищу, ЦДЮТ, Першій міській гімназії, ФІМЛІ, школам № 4, 5, 8, 10, 14, 19, 20, 33, Михайлу Сиволапу.