Chak Champ Open-2018 збирає в Черкасах любителів кубика Рубіка + Положення про чемпіонат

Відкритий чемпіонат зі спідкубінгу Chak Champ Open-2018 відбудеться в Черкасах 30 березня. Ініціатором та організатором змагань виступає Черкаська гімназія № 9. Усі охочі незалежно від віку та виду занять можуть випробувати свої сили у складанні кубика Рубіка на швидкість. Для цього необхідно зареєструватися за формою: форма реєстрації
Чемпіонат зі спідкубінгу проходитиме за кількома напрямками змагань: складання кубика 3*3, 2*2 та оригінальних. Захід зацікавить як любителів складати головоломки, так і охочих повболівати та поспостерігати за такими оригінільними змаганнями. Адже кубик Рубіка – це не лише можливість прродемонструвати спритність рук, але й швидкість мислення.
На гостей та учасників також чекають цікаві локації, фотозона тощо.

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення відкритого чемпіонату зі спідкубінгу
Chak Champ Open-2018

Цілі і задачі:
Змагання проводяться з метою підтримки зацікавленості учнів у складанні кубика Рубіка, заохочення їх до самовдосконалення, розвитку спритності рук та швидкості мислення.

Місце проведення:
Черкаська гімназія № 9 (м. Черкаси, вул. Іллєнка, 52).

Учасники:
Вік та кількість необмежені.

Умови проведення:

Змагання проводяться за трьома номінаціями:
1. Складання кубика Рубіка 2*2.
2. Складання кубика Рубіка 3*3.
3. Складання оригінального кубика Рубіка.

Змагання 2*2 та 3*3 відбуваються у три етапи:
І Відбірковий етап:
Усі зареєстровані учасники беруть участь у відбірковому турі. Послідовність їхньої участі визначається за допомогою сервісу Random.
Три-п’ять учасників змагаються одночасно. Позиція для кубика Рубіка визначається за допомогою генератора scrambles, волонтер готує однакові комбінації кубика Рубіка для учасників. Учасник має 15 секунд на ознайомлення із кубиком, не торкаючись його рукою. Час складання визначається за допомогою спеціальних таймерів.
Кожен учасник відбіркового туру має дві спроби. Обидві спроби фіксуються в таблиці, визначається кращий час із цих двох спроб. Кращий час реєструється у загальній таблиці.
ІІ Півфінал
До півфінального етапу проходить 50% учасників відбіркового туру – за значеннями кращого часу.
Три-п’ять учасників змагаються одночасно. Позиція для кубика Рубіка визначається за допомогою генератора scrambles, волонтер готує однакові кубики Рубіка для учасників. Учасник має 15 секунд на ознайомлення із кубиком, не торкаючись його рукою. Час складання визначається за допомогою спеціальних таймерів.
Кожен учасник відбіркового туру має одну спробу. Час реєструється у загальній таблиці.
ІІІ Фінал
До фінального етапу проходить троє учасників півфінального туру – за значеннями кращого часу.
Троє учасників змагаються одночасно. Кожен учасник фінального туру має одну спробу і має скласти три кубики за один період часу.
Перше, друге та третє місця розподіляються залежно від часу виконання завдання.
Якщо два часи однакові – відбувається змагання між цими двома учасниками.

Змагання зі складання оригінального кубика Рубіка
Змагання відбуваються в один етап. Кожен учасник має спочатку представити кубика, яким гратиме, розповісти про його особливості.
Кращого в цій номінації визначатимуть глядачі.

Нагородження:
Переможці нагороджуються кубками та призами.