Директорам шкіл області презентували освітній проект «На крилах успіху»

У гімназії презентували освітній проект «На крилах успіху». Участь у заході взяли майже 200 директорів шкіл зі всієї Черкаської області. Вони мали можливість ознайомитися із особливостями проекту, поставити запитання та висловити власну позицію стосовно експерименту. До речі, один із перших класів гімназії із наступного навчального року почне навчання за таким проектом.
Координатор проекту, співробітник відділу інновацій та стратегій розвитку освіти Інституту педагогіки НАПН України Олена Сухаревська розповіла учасникам презентації про переваги освітнього проекту «На крилах успіху».
«Проект вирізняє від інших велика увага до збереження здоров’я дитини. Учні не повинні носити з собою важкий портфель, щодня їм потрібен лише один журнал. В цьому кольоровому виданні міститься матеріал з усіх навчальних предметів, який вивчатиметься протягом тижня», – зазначила Олена Сухаревська.
Загалом на навчальний рік таких журналів потрібно 32. Вчитель повністю забезпечується дидактичним матеріалом, календарним плануванням тощо.
Крім того, кожен учень отримує в подарунок спеціальний бокс, в якому зібрані допоміжні матеріали для навчання.
Вчителі, які вже півроку працюють за цим проектом, задоволені як принципом побудови навчальної програми і наповненням журналів-посібників, так і результатами учнів.
Для учнів за цим проектом запропоновано цікаві форми роботи: квести, дидактичні ігри, навчання через казкових героїв, толока, селфі-аудит – перевірка власних знань на початку тижня і наприкінці та ще багато іншого.
«Сьогодні питання початкової освіти стало дуже важливим. Існує нині кілька різних освітніх проектів, за якими можна навчати дітей. Усі вони мають право на існування. Найважливіше завдання: розвантажити дітей, зробити навчання цікавим, на основі дитиноцентризму та компетентнісного підходу», – відзначила ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна, яка долучилася до презентації.