Учні 5-А дізналися чимало цікавинок бібліотеки Шевченка

Учні 5-А класу провели пізнавально-розважальну годину в Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Тараса Шевченка у рамках виховного проекту «Хрещатик – серце Черкас».
Діти, мандруючи таємничими лабіринтами книгосховища, побачили, де зберігаються книги, газети, мали змогу доторкнутися до друкованих свідків історії – книг, виданих у 19 ст.
У відділі виробничої літератури учнів вразили експонати із приватної колекції черкащанина В. Маслова: нумізматика, боністика, фалеристика тощо. Ознайомились діти із картинами, виготовленими в техніці пап’є-маше та декоративними виробами із серветок та гофрованого паперу.
Працівники відділу іноземної літератури та «Вікна в Америку» запропонували хлопцям та дівчатам переглянути оригінальні фільми англійською мовою із субтитрами, випробувати настільні ігри для вивчення англійської мови, запросили відвідати розмовний клуб.
Про історію Черкаської області та нашого міста, пам’ятники архітектури, видатні місця та відомих особистостей йшла розмова у відділі краєзнавства. Тут, зокрема, зберігається прижиттєве видання «Кобзаря» Тараса Шевченка, видане у 1860 році коштом нашого земляка Платона Симиренка та інші стародруки, які допомагають нам вивчати історію, традиції Черкащини від першої згадки до наших днів.
Діти цікаво та інформаційно-насичено провели один із канікулярних днів.