Школярі із Луганщини завітали до гімназії

Група учнів та вчителів Чмирівського НВК «Школа-гімназія» Старобільського району Луганської області побували в гостях у гімназії. Вони започаткували проект «Вивчаємо подорожуючи» і планують відвідати всі куточки України. На сьогодні вже побували в 13 областях. Цього разу відвідують Черкащину, де познайомилися із Уманню та Софіївським парком, із Чигирином, Каневом. У Черкасах відвідали Краєзнавчий музей, Художній музей, Пагорб Слави та гімназію № 9.
Гімназисти показали гостям кабінет робототехніки «Лего» та продемонстрували можливості роботів. Також школярі із Луганщини спільно із гімназистами зіграли в інтелектуально-розважальну гру «Я люблю Україну», під час якої мали відгадати українські пісні, виконати правильний переклад словосполучень, визначити правильне значення слова та дізналися чимало цікавих фактів про Україну.
«Вражені Черкащиною загалом та вашим закладом зокрема. Дуже відкрите та доброзичливе ставлення, гарно нас скрізь приймали. Ми бачимо, що Схід і Центр разом. Вдячні за цікаві заходи», – зазначає заступник директора з виховної роботи Чмирівського НВК «Школа-гімназія» Олена Должкова.
Як зазачає Олена Іванівна, організовувати їхні поїздки допомагають бійці, як нині в АТО. Зокрема захисник із Черкащини сконтактував із черкащанами, які допомогли влаштувати цю поїздку. Школярі ж на Луганщині теж допомагають бійцям: плетуть маскувальні сітки, збирають необхідну допопогу, влаштовують концерти.