В гімназії відбулося відкриття реєстраційно-аналітичної системи безпеки

Гімназія – перший навчальний заклад Черкас, де запроваджено реєстраційно-аналітичну систему безпеки. На черзі – ще дві школи міста. Облік відвідування учнями гімназії, створення максимально безпечних умов перебування дітей, смс-інформування батьків про перебування дитини в школі, можливість бачити домашні завдання та оцінки своєї дитини – це лише частина можливостей цього електронного комплексу.
Впровадження реєстраційно-аналітичного комплексу відбулося в рамках цільової програми зі встановлення новітніх систем безпеки за сприяння громадської організації «Безпека та інновації навчальним закладам» спільно з українською компанією «Смарсі».
«Гімназія № 9 стала першим навчальним закладом міста Черкаси, де ми встановили цю систему. Відбулося це завдяки активній участі керівництва закладу, зокрема директора гімназії Ірини Топчій, та батьківської громади. Упевнений, система працюватиме на благо та безпеку дітей», – зазначив голова громадської організації Юрій Вітомський.
Кожен учень та працівник гімназії отримав електронне посвідчення. Безоплатне їх отримання стало можливим завдяки сприянню Черкаської міської ради.
«Реєстраційно-аналітичний комплекс дозволить батькам спокійно працювати протягом дня і не перейматися, де їхня дитина, адже вони точно знатимуть, що вона перебуває на уроці, а не десь байдикує. Це можливо завдяки смс-інформуванню. В цій системі навіть є можливість батькам одразу бачити оцінки своїх дітей. Тому наступного року виходитимемо з ініціативою запровадити таку систему в усіх школах міста», – розповів секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький.
Цю ініціативу підтримав також депутат міської ради Ігор Кривошеєв, який зазначив, що депутати сприятимуть запровадженню таких систем в усіх школах Черкас.
Директор гімназії Ірина Топчій подякувала присутнім за спільну реалізацію цієї справи.
«Вдячна громадській організації, яка майстерно обладнала і налаштувала систему, а також переконала всіх у її перевагах. Дякую депутатам міської ради, завдяки яким вдалося кожному учню та вчителю виготовити електронний паспорт. Дякую батькам наших учнів за підтримку ідей адміністрації. Дякую дітям, що вони в нас свідомі європейські учні. Упевнена, що ця спільна справа принесе користь, і життя в гімназії стане кращим і безпечнішим», – зауважила Ірина Топчій.
Реєстраційно-аналітичні компплекси «Смарсі» встановлені в 112 навчальних закладах України. Система в автоматичному режимі здійснює контроль відвідування і запізнень учнів, батьки можуть отримувати миттєве смс-інформування або переглядати інформацію про відвідування на персональній сторінці сайту, комплекс автоматично привертає увагу до сторонніх осіб тощо.